De warme klank
Als muziekagoog en belevingsgerichte troubadour treed ik veel op voor ouderen met of zonder dementie. Ik kom bij woonboerderijen, bij mensen thuis of bij verpleegtehuizen en kleinschalige woonvoorzieningen. Het is zo geweldig om te zien wat de uitwerking is van de muziek en ik maak daarbij contact van hart tot hart.

Er zijn diverse optredens mogelijk in verschillende stijlen:
1. Optreden in kleurrijke kleding met een gevarieerd programma
2. Optreden in Tirorel jurk
3. Een optreden met walsmuziek
4. Een optreden met Oud-Hollandse muziek

Bewegingsdeskundige

Naast muziekagoog en troubadour ben ik ook bewegingsdeskundige. Lees hierover meer onderaan deze pagina.

1. Optreden in kleurrijke kleding

2. Optreden met Tiroler muziek

3. Optreden met walsmuziek

4.Optreden Oud-Hollandse muziek

Muziekagoog & Troubadour

Ik kan zowel binnen als buiten optreden en begeleidt mijzelf op mijn gitaar. Ik zing in kleine woongroepen zonder versterking. Of in een grotere zaal met geluidsversterking.

Als muziekagoog heb ik mij extra verdiept in de bijzondere effecten van muziek bij mensen met dementie. Uit onderzoek blijkt dat de inzet van een muziekagoog bij mensen met dementie zorgt voor:
Minder dwaal-en loopgedrag
Minder onrust
Beter eten en drinken
Een betere taalfunctie/cognitie
Verbeterd sociaal en emotioneel functioneren
Meer welbevinden

Liederen blijven heel lang bestaan in de hersenen. Zelfs als de dementie al vergevorderd is, maak ik vaak wonderen mee. Mensen gaan reageren op een wijze die men niet meer voor mogelijk hield. Om deze resultaten te bereiken is geduld nodig en kennis van de werking van het menselijk brein.
Ik maak contact van hart tot hart en breng zo een warme klank in het leven van de ouderen.

Contact en prijzen:
De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren.
Neemt u contact met mij op voor een vrijblijvende offerte: info@dewarmeklank.nl
Recensies gezondheidszorg: /contact/recensies-gezondheidszorg

Contact maken van hart tot hart


Bewegingsdeskundige
Naast muziekagoog ben ik ook bewegingsdeskundige. Bewegen is zo belangrijk voor ouderen. Ik heb een speciaal programma samengesteld voor ouderen: 'bewegen op muziek'. Het is geschikt voor ouderen met of zonder dementie. Het is gevarieerd en de ouderen genieten er van. Alle spiergroepen komen aan bod en er wordt gestart met een warming-up en afgesloten met een cooling down.


1 op 1 bezoeken als muziekagoog
Er zijn ouderen die vroeger piano hebben gespeeld, of mondharmonica of gitaar. Ik kom met diverse instrumenten op bezoek en we gaan samen op ontdekkingstocht. Ook zijn de 1 op 1 bezoeken aan te raden voor ouderen die zich in een groep erg terugtrekken. Samen op de kamer kan ik een lied zingen of een instrument bespelen. Er ontstaan dan vaak onverwachte mooie muziekmomenten.