Elza van Heijst muziekagoog/ belevingsgerichte troubadour
Als muziekagoog en belevingsgerichte troubadour treed ik veelvuldig op voor ouderen met of zonder dementie. Ik kom bij woonboerderijen, bij mensen thuis of bij verpleegtehuizen en kleinschalige woonvoorzieningen.
Muziek spreekt mensen aan op een directe manier, zonder een beroep te doen op cognitieve vermogens. Dat maakt muziek een prachtig middel om iets te betekenen voor mensen met dementie.

Uit onderzoek blijkt dat muziekagogie bij mensen met dementie zorgt voor:

Minder probleemgedrag in het algemeen
Minder dwaal-en loopgedrag
Minder onrust
Beter eten en drinken
Een betere taalfunctie/cognitie
Verbeterd sociaal en emotioneel functioneren
Meer welbevinden

Liederen blijven heel lang bestaan in de hersenen. Zelfs als de dementie al vergevorderd is, maak ik vaak wonderen mee. Mensen gaan reageren op een wijze die men niet meer voor mogelijk hield. Om deze resultaten te bereiken is geduld nodig en kennis van de werking van het menselijk brein.
Ik maak gebruik van verschillende technieken en ben altijd bereid om langs te komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Repertoire:
Mijn repertoire is divers. Van Oud-Hollands tot bekende Nederlandse nummers. Ik speel met mijn gitaar en kan zowel binnen als buiten optreden met geluidsversterking.
Ik kan in mijn eigen kleding optreden maar ik kan ook een speciale jurk komen. Dit is afhankelijk van de wensen.

Contact en prijzen:

De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren.
Neem contact met mij op per email om een afspraak in te plannen voor een vrijblijvend gesprek. info@happykidsentertainers.nl

Recensie gezondheidszorg:
/contact/recensies-gezondheidszorg