Recensies:

Aanbeveling:
Wij hebben clown Kwep nu een heel aantal keer mogen ontvangen op onze Pg afdelingen en op de somatische afdelingen van het verpleegtehuis. We zien hele mooie contactmomenten ontstaan. De bezoeken hebben een positief effect op onze bewoners. We willen dan ook graag de bezoeken voortzetten in 2020.
Regisseur Welzijn verpleegtehuis

Aanbeveling:
Ik heb heel veel mooie contactmomenten gezien. Prachtig hoe je aansluiting vindt bij onze bewoners.
Kleinschalig wonen mensen met dementie

Aanbeveling:
Bij wijze van kennismaking is Clowntje Kwep 5 keer bij onze bewoners op bezoek geweest. Al vanaf het eerste bezoek waren 5 van de 9 bewoners meteen fan van haar. Na het 3e bezoek waren ze allemaal fan. Ze weet bij iedere bewoner de juiste snaar te vinden en geloof het maar; dat is bijzonder. Ze amuseert de hele groep met liedjes en spelletjes en individueel op de eigen kamer creëert ze een intiem eigen sfeertje waardoor ieder heel speciaal wordt. Het laatste bezoek was tijdens de familiebbq waar ze als Elza (Frozen) niet alleen onze bewoners maar ook ouders en andere familieleden voor zich won. Wij hebben nieuwe afspraken met haar gemaakt. Voor ons is ze een blijvertje.

Met een hartelijke groet,

Joke Dragt en Willem de Jong
Thomashuis Ravensehoeve
Hellevoetsluis   

Aanbeveling:
Evaluatie bezoekjes Clown Kwep

Op de High Five groep hebben wij nu een aantal keer bezoek gehad van Clown Kwep.  Dit was voor sommige cliënten van onze groep even wennen. Terwijl anderen gelijk contact met Kwep zochten en haar hielpen met bijvoorbeeld haar spullen tillen. Al na een aantal keer lieten de cliënten merken dat ze het allemaal fijn vinden dat Kwep aanwezig is. Tijdens het zingen deden sommige cliënten ook actief mee. De één zong hard mee en bewoog mee en een ander deed zijn vingers in zijn oren, maar luisterde wel mee. Sommige vonden het heel spannend allemaal, maar toch zien we dat ze enorm genieten.  Ze vinden het ook leuk als ze met de muziekinstrumenten, muziek mogen maken. Clown Kwep begint altijd met de hele groep in een kring en als de cliënten hun eigen werkje of knutsel doen, dan gaat Kwep ook 1 op 1 met de cliënten aan de slag. De cliënten reageren hier heel goed op. Kwep is heel rustig en voelt goed aan hoe ze een cliënt kan benaderen. Al met al reageren onze cliënten erg goed op de aanwezigheid van Clown Kwep. Wij zijn van mening dat een verdere samenwerking op prijs wordt gesteld.

Groetjes, Bianca  Team High Five
Westenrijck


Aanbevelingen
Ontvangen via de email:
'Alle kinderen met een verstandelijke beperking hebben van je komst genoten. Mooi hoe je inspeelt op elk persoon afzonderlijk, voor herhaling vatbaar.'
'Dankjewel voor je komst. We zien alweer uit naar de volgende keer. 1 van de bewoners met een verstandelijk niveau van 1,5 jaar zei na afloop toen je weer was vertrokken: 'Clown, volgende keer, zingen'! Ze kijkt dus erg uit naar de volgende keer.
'Wat was het geweldig. Deze humor begrijpen onze bewoners. Ze hebben zo heerlijk gelachen.'
'Tijdens het ontbijt hebben alle bewoners over clown Kwep gesproken. Je hebt echt indruk gemaakt en hen laten stralen.'

Aanbevelingen verpleegtehuis na bezoek PG afdeling:
'Wat bijzonder om te merken dat je contact kreeg met mevrouw A. Ze is in een vergevorderd stadium van haar dementie.'
'Mevrouw B. werd heel rustig en ontspannen van je bezoek en van het zingen. Wat heeft ze genoten'.
'Allemaal vonden ze je zo lief, ze vragen wanneer je weer terug komt'.
'Kippenvel, wat kun je als contactclown kleine wonderen verrichten.'

Aanbevelingen verpleegtehuis somatiek:
'Oh, wat was dit gezellig voor de bewoners. Je weet de juiste snaar te raken bij hen." Meneer A. begon mee te zingen terwijl hij niet meer kan praten.