Careclown voor zieke kinderen en/of kinderen met een zichtbare of een onzichtbare beperking
Clown Kwep heeft een medische achtergrond en daarnaast jarenlang ervaring als clown. Dat maakt haar uitstekend geschikt om (ernstig) zieke kinderen te bezoeken aan huis of in een ziekenhuis. Ze kan goed improviseren en ze neemt de kinderen mee in een avontuur.
Ook heeft clown Kwep een opleiding gevolgd als hulpverlener. Ze kan daardoor ook goed ingezet worden bij kinderen een zichtbare of een onzichtbare beperking. Denk aan kinderen met autisme of ADHD of andere onzichtbare beperkingen.
Neem voor meer info contact op voor meer informatie: info@happykidsentertainers.nl
Contactclown
Clown Kwep is een contactclown die ouderen met een vorm van dementie en mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) een warm hart toedraagt. Clown Kwep speelt gitaar waarmee ze Oud-Hollandse liedjes kan spelen en ze zingt daarbij.
Ook heeft clown Kwep een opleiding gevolgd in de hulpverlening. Als clown Kwep op bezoek gaat bij mensen op de somatische afdeling in een verpleegtehuis, dan openen mensen heel vaak hun hart voor haar.
Als contactclown maakt ze contact met de harten van mensen. Ze geeft persoonlijke aandacht op een niet kinderachtige maar juist een unieke respectvolle wijze.
Voor mensen met dementie voelt het bezoek van een contactclown als thuiskomen. De clown biedt een manier van afleiding en plezier waar de verpleging of activiteitenbegeleiding vaak niet aan toekomt of de mogelijkheden voor heeft. Ze geeft de bewoners de mogelijkheid even uit hun isolement te komen. Ze improviseert naar aanleiding van wat er voortkomt uit het contact met de bewoner. Ze heeft oog voor de verschillende niveau's van de bewoners. Ze prikkelt de zintuigen door middel van clownerie, muziek, spel en beweging. Ze biedt een prettige sfeer, gezelligheid en afleiding waarin ruimte blijft voor de verschillende stemmingen van bewoners. Met haar vrolijke lach kan zij een moment van echt contact creëren met mensen met een vorm van dementie. Clown Ko is haar vriendelijke maatje die weleens met haar mee gaat. Hij speelt op de cajon en indien gewenst kan clown Kwep samen met clown Ko komen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie. info@happykidsentertainers.nl


  1. TddToidijd
  2. ddd

  3. Tijdens het bezoek van contactclown Kwep gebeuren er soms kleine wonderen